Přípustnost dovolání a dovolací důvody v judikatuře Nejvyššího soudu - Hornochová, Daniela (2013)
Tématem této rigorózní práce je přípustnost dovolání a dovolací důvody v judikatuře Nejvyššího soudu. Autorka si klade za cíl poskytnout komplexní náhled na právní úpravu tohoto mimořádného opravného prostředku a vzhledem k tomu, že práce vychází především z judikatury Nejvyššího soudu, tak i poukázat na v praxi často se vyskytující problémy v souvislosti s tímto institutem a pokusit se přispět k jejich řešení.