Přijetí podzákonného právně normativního aktu státem jako nesprávný úřední postup ve smyslu zákona č. 82/1998 Sb. - Toman, Radek (2013)
Práce se zabývá tématem, zda může stát způsobit jednotlivci škodu přijetím podzákonného právního aktu ve smyslu zákona č. 82/1998 Sb. K zodpovězení této otázky je zkoumána stávající judikatura českých soudů, judikatura Soudního dvora Evrospké unie a národní přístupy některých jiných členských států Evropské unie. Šířeji práce dospívá i k závěrům, zda lze způsobit škodu vydáním právního předpisu nižší než ústavní právní síly.