Automobil a interiér: Antropologická studie - Kavalová, Pavla (2014)
Tato diplomová práce se zaobírá fenoménem automobilismu, avšak v jiné formě, než ho známe. Jde o studii zaměřenou na vozy, které svou původní mobilní funkci vyměnily za funkci statickou a prostředí silnic za interiéry. Existují totiž byty i veřejná místa, kde automobily tvoří hlavní prvek místnosti - tedy muzea, veletrhy, nebo jejich části nahrazují nábytek či obrazy. V textu nechybí ani nastínění historického vývoje automobilů v rámci jednotlivých společností, rozdíly v designu měnící se s dobou či jednotlivé nábytkové slohy od prvopočátku lidského obydlí.