Modely morfogeneze - Reiss, Martin (2014)
Tato práce se zabývá Turingovým mechanismem a systémem parciálních diferenciálních rovnic reakce-difúze. Pro tento obecný model se pro zvolené okrajové podmínky hledají kritéria, při kterých v tomto systému dochází k Turingově nestabilitě. Nejdříve se hledají podmínky pro jednorozměrný případ, kdy se děj odehrává na jednotkové kružnici a poté pro dvojrozměrný případ na povrchu válce. Na závěr je provedena simulace v programu R s grafickým výstupem, kde je vidět, jak na základě určitých parametrů vznikají skvrny nebo pruhy.