Využití excimerového laseru ve spojení s ICP-MS s dvojí fokusací - Palát, Jiří (2014)
Tato bakalářská práce je věnována využití LA-ICP-(SF)MS. První část se zabývá vlivem laserového záření a jeho vlastností na průběh laserové ablace. Druhá část se zabývá hmotnostní spektrometrií indukčně vázaného plazmazu, interferencemi, srovnání spektrometrů, aplikacemi LA-ICP-(SF)MS a LA-ICP-(MC)MS.