Interaktivní atlas hub - Kučerová, Alžběta; Hrouda, Petr, 1969-; Masarykova univerzita. Přírodovědecká fakulta (2014)
Interaktivní atlas hub není klasická bakalářská práce. Jedná se o přípravu podkladů pro aplikaci do chytrých telefonů, pomůcku, která může být užitečná každému houbaři při určování hub. Náplní práce je vytvoření databáze znaků, použitelných při vyhledávání v aplikaci, a jejich přiřazení k vybraným druhům makroskopických vřeckatých a stopkovýtrusných hub (mimo kloboukatých hub z řádů Russulales, Agaricales a Boletales). Doplněny jsou reprezentativními snímky uvedených druhů.
Interactive guide of fungi is not classic bachelor thesis. It concerns preparation of input data for smartphone application, which can be useful for identification of fungi. Aim of the thesis is to create database of characters for selected species of macroscopic Ascomycota and Basidiomycota (except pileate fungi of orders Russulales, Agaricales and Boletales). These characters will be used in the application, together with representative photos of mentioned species.
Vedoucí práce: Petr Hrouda
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: houby; mobilní aplikace; mobile applications; mushrooms; bakalářské práce; bachelor's theses