Regionální geografie v geografickém vzdělávání - Sousedíková, Andrea; Hynek, Alois, 1940-; Masarykova univerzita. Geografický ústav (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřená na téma region a regionální geografie ve vzdělávání. Stručně přibližuje, jak jsou tato témata představovaná v odborné literatuře a zabývá se jejich postavením v Rámcovém vzdělávacím programu a také v zahraničních kurikulárních dokumentech. Také ve formě rozhovorů se žáky a vyučující přibližuje pojetí geografie ve středoškolském vzdělávání.
This thesis is oriented on topic of region and regional geography in education. The work gives brief information about how are these topics presented in specialized literature and looks on their position in the General education programme and foreign curricular documents. Also draws nearer rendition of geography in second education by interviews with pupils and teacher.
Vedoucí práce: Alois Hynek
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: regionální geografie; studium a výuka; regional geography; study and teaching; bakalářské práce; bachelor's theses