Regionální geografie v geografickém vzdělávání - Sousedíková, Andrea (2014)
Tato bakalářská práce je zaměřená na téma region a regionální geografie ve vzdělávání. Stručně přibližuje, jak jsou tato témata představovaná v odborné literatuře a zabývá se jejich postavením v Rámcovém vzdělávacím programu a také v zahraničních kurikulárních dokumentech. Také ve formě rozhovorů se žáky a vyučující přibližuje pojetí geografie ve středoškolském vzdělávání.