Vliv plánované otvírky štěrkoviště na proudění podzemních vod u Suchdolu nad Odrou - Borovský, Ondřej; Kuchovský, Tomáš, 1973-; Masarykova univerzita. Ústav geologických věd (2014)
Území, na kterém má dojít k otvírce štěrkoviště se nachází poblíž Suchdolu nad Odrou v České republice. Území je součástí kolektoru, který je propojen s řekou Odrou. Na základě numerického modelování byl zhodnocen dopad štěrkoviště na režim podzemních vod jak v režimu ustáleného, tak v režimu neustáleného proudění. Štěrkoviště bylo simulováno jako jeden těžební blok. Maximální nástup hladiny podzemní vody dosáhlo +1,5 m, zatímco její pokles dosáhl -2,5m oproti původní hladině podzemní vody.
The location of future gravel pit opening is located near the Suchdol nad Odrou, Czech Republic. It is situated in an aquifer that is connected to Odra River. The impact of gravel pit on ground water was assessed using numerical computer modeling in both steady state and transient state simulation; Only one stage of mining was simulated. The maximum rise of the ground water table has reached +1,5 m, while the decline is -2.5 m, compared to original level.
Vedoucí práce: Tomáš Kuchovský
Diplomová práce (Mgr.)--Masarykova univerzita, Přírodovědecká fakulta, 2014
Keywords: podzemní vody; proudění podzemní vody; režim podzemních vod; groundwaters flow; groundwaters; Suchdol nad Odrou (Česko); Odra (řeka); Suchdol nad Odrou (Czechia); Odra River; diplomové práce; master's theses