Vliv plánované otvírky štěrkoviště na proudění podzemních vod u Suchdolu nad Odrou - Borovský, Ondřej (2014)
Území, na kterém má dojít k otvírce štěrkoviště se nachází poblíž Suchdolu nad Odrou v České republice. Území je součástí kolektoru, který je propojen s řekou Odrou. Na základě numerického modelování byl zhodnocen dopad štěrkoviště na režim podzemních vod jak v režimu ustáleného, tak v režimu neustáleného proudění. Štěrkoviště bylo simulováno jako jeden těžební blok. Maximální nástup hladiny podzemní vody dosáhlo +1,5 m, zatímco její pokles dosáhl -2,5m oproti původní hladině podzemní vody.