Přehled východoslovenských silicitů se zaměřením na tzv. ondavský rohovec - Gavula, Ondrej (2014)
Bakalářská práce se zabývá výskytem silicitů na východním Slovensku. Shrnuje geomorfologické a geologické poznatky studovaného regionu. Popisuje jednotlivé druhy místních silicitů. Jak z primárních výskytů ve flyšovém pásmu, tak ze sekundárního uložení ve fluviálních štercích. Silicity byly studovány optickou a rentgenovou analýzou. Hlavním cílem je popis tzv. ondavského rohovce, jenž je znám ze sekundárních nálezů ve štercích řek a archeologických lokalit doby kamenné na východním Slovensku. Podařilo se najít jeho zdrojovou horninu, kterou jsou silicifikované jílovce až prachovce ve zlínském souvrství magurské skupiny příkrovů.