Mineralogické ,a petrografické studium tělesa masivního křemene z Velké Kraše u Vidnavy - Malý, Jakub (2013)
V této bakalářské práci se věnujeme především geologii nejbližšího okolí masivního tělesa křemene ve Velké Kraši u Vidnavy. Hlavním cílem bakalářské práce je seznámit se se stavbou ložiska, minerály a horninami, které se zde vyskytují. Na základě studia v terénu a podkladů z geologické prospekce křemenné suroviny, která zde probíhala v letech 1954 a 1955, byla vytvořena mapa, která odpovídá aktuální geologické situaci. Významnější výchozy pegmatitů, křemenných žil a granitu jsou spolu s popisem hornin a minerálů doplněny o fotodokumentaci a zaznamenány do nové přehledné mapy ložiska.