Paleobotanické nálezy z lokality Krumvíř. - Šalamounová, Lucie (2013)
Úkolem bakalářské práce bylo prostudovat a systematicky zařadit paleobotanický materiál z lokality Krumvíř, soustředěný ve sbírkách ÚGV. Tyto fosílie byly prozatím determinovány pouze částečně. V první části jsem se zaměřila na shrnutí dosavadních paleontologických a stratigrafických výzkumů na lokalitě. Zaměřila jsem se rovněž na klimatické podmínky daného území v časovém intervalu od svrchního miocénu po spodní oligocén. V rámci terénních prací bylo úkolem zdokumentovat současný stav lokality a sbírky doplnit vlastními nálezy. V bakalářské práci se mi podařilo systematicky zařadit 12 rodů a z toho 41 taxonů.