Charakter fluidních inkluzí v některých hydrotermálních minerálech z příbramského rudního revíru - Hamet, Petr (2014)
V této práci jsem se zaměřil na studium fluidních inkluzích v některých hydrotermálních minerálech z příbramského rudního revíru. Byly popsány jednotlivé genetické typy inkluzí , pro jejich identifikaci byly použity metody spjaté s mikroskopickým studiem. Jako nejdůležitější metody byly užity homogenizační a kryotermometrická měření jako součást mikroskopických měření. Za pozorování fázových změn během měření, byl určen chemický systém uzavřený v inkluzích. Naměřené hodnoty by mohly pomoci k lepšímu pochopení prostupování fluid horninovým systémem.