Obezita a její vliv na kardiovaskulární rizika u dětí staršího školního věku - Bartošová, Zdeňka (2014)
Tato bakalářská práce se zabývá obezitou u starších školních dětí a jejím vlivem na rozvoj rizik kardiovaskulárních onemocnění. V první části práce je stručně shrnuta epidemiologie, etiologie, diagnostika a léčba dětské obezity. Druhá část popisuje důsledky obezity u dětí, zaměřené na rizikové faktory kardiovaskulárních onemocnění. Praktická část sleduje 3 děti, které byly podrobeny tříměsíční léčbě obezity využívající kognitivně behaviorální metodiky, cílené na snížení výskytu kardiovaskulárních rizik změnou životního stylu.