Postavení členů představenstva akciové společnosti - Geršl, František (2013)
Tato práce se věnuje postavení členů představenstva akciové společnosti. V první části je pozornost věnována vztahu člena představenstva ke společnosti (vznik, zánik a trvání funkce). V rámci pojednání o působnosti členů představenstva se práce zaměřuje na obchodní vedení a jednatelské oprávnění členů představenstva. Samostatná kapitola je věnována problematice souběhu výkonu funkce s pracovněprávním vztahem k téže společnosti. Práci uzavírá problematika odpovědnosti členů představenstva za porušení povinnosti jednat s péčí řádného hospodáře.