Možnosti preimplantačního vyšetření strukturních chromozomových aberací - Drápelová, Lucie (2014)
Tato bakalářská práce pojednává o preimplantační genetické diagnostice (PGD), která umožňuje narození zdravých dětí párům se známým monogenně podmíněným onemocněním a párům, kdy je jeden z rodičů nositelem chromozomové aberace. Dále se práce zabývá metodami, které umožňují analýzu buněk embryí a diagnostiku embryí s normálním/vyváženým nebo nebalancovaným karyotypem. Mezi tyto metody patří fluorescenční in situ hybridizace (FISH) a komparativní genomová hybridizace na čipech (array CGH).