Napjatostní analýza založená na dvojčatění kalcitu - Rez, Jiří, 1979- (2014)
Práce se zabývá napjatostními metodami založenými na mechanickém dvojčatění kalcitu. Pro tyto účely byl v programovacím prostředí Delphi vytvořen počítačový program TwinCalc, který uživateli poskytuje nástroje pro napjatostní analýzu všemi v literatuře uváděnými metodami. TwinCalc umožňuje importovat data naměřená na univerzálním stolku a generovat soubory dat numericky. Tento software byl použit pro vývoj metodiky napjatostní analýzy mechanického dvojčatění kalcitu. V práci jsou prezentovány a diskutovány možnosti vylepšení dosavadní metodiky, které jsou testovány na numericky generovaných datech.