Specifické pracovněprávní podmínky pro výkon zdravotnických povolání - Policar, Radek, 1977- (2013)
Rigorózní práce zkoumá specifické pracovněprávní podmínky pro výkon zdravotnických povolání, kterými jsou zejména odborná způsobilost, zdravotní způsobilost a bezúhonnost. Vedle toho však v případě některých povolání přistupují i další podmínky - členství v samosprávné komoře a zvláštní osvědčení vydávané Ministerstvem zdravotnictví. Práce také zkoumá následky nesplnění těchto podmínek.