Liberalizace pracovního poměru se zaměřením na práva a povinnosti zaměstnavatele - Lištvan, Martin (2013)
Rigorózní práce představuje proces liberalizace, jeho dopad na pracovní právo, především pak ale na pracovní poměr, jakožto základní pracovněprávní vztah. V práci je pak detailně popsána současná právní úprava jednotlivých fází pracovního poměru, zejména se zaměřením na práva a povinnosti zaměstnavatele a možnosti liberalizace této právní úpravy.