Ukončení pracovního poměru - Brož, Jaroslav; Masarykova univerzita. Katedra pracovního práva a sociálního zabezpečení (2013)
Tato práce se věnuje základním způsobům ukončení pracovního poměru a poukazuje na úskalí jednotlivých možností ukončení pracovního poměru, a to v návaznosti na finanční krizi v roce 2009, která se projevila i v automobilovém průmyslu, na kterém je české hospodářství ve významné míře závislé. Téma ukončení pracovního poměru je stále velmi aktuální, zejména přihlédne-li se k fluktuaci zaměstnavatelů při hledání daňových prázdnin či levnější pracovní síly například v rozvojových zemích.
This thesis pursues basic way of termination of employment and indicates problems of particular possibilities of termination of employment following the financial crisis in year 2009, which took shape also in automobile industry, on which the Czech economy depends to a significant degree. The theme of termination of employment is still topical, especially with regard to fluctuation of the employers searching for tax holidays or cheaper manpower for example in developing countries.
Rigorózní práce (JUDr.)--Masarykova univerzita, Právnická fakulta, 2014
Anglické resumé
Keywords: pracovní poměr; skončení pracovního poměru; employment relationship; termination of employment; rigorózní práce; doctoral dissertations