Ukončení pracovního poměru - Brož, Jaroslav (2013)
Tato práce se věnuje základním způsobům ukončení pracovního poměru a poukazuje na úskalí jednotlivých možností ukončení pracovního poměru, a to v návaznosti na finanční krizi v roce 2009, která se projevila i v automobilovém průmyslu, na kterém je české hospodářství ve významné míře závislé. Téma ukončení pracovního poměru je stále velmi aktuální, zejména přihlédne-li se k fluktuaci zaměstnavatelů při hledání daňových prázdnin či levnější pracovní síly například v rozvojových zemích.