Úloha subkortikálních struktur v průběhu motorického časování u pacientů s Parkinsonovou nemocí v časném stadiu: Studie funkčního zobrazování a efektivní konektivity - Husárová, Ivica (2013)
Cieľom mojej diplomovej práce bolo poskytnúť informácie o zapojení bazálnych ganglií a mozočka do odhadu času a presného načasovania pohybu.V prvej časti práce, pomocou funkčnej magnetickej rezonancie a úlohy zameranej na presné načasovanie pohybu sme zisťovali rozdiely v aktivite medzi skupinou zdravých dobrovoľníkov a pacientov s Parkinsonovou chorobou. V druhej časti práce, využitím konceptu efektívnej konektivity,sme sa pokúšali zistiť vzťah medzi oblasťami zapojenými do časovania (bazálnymi gangliami, cerebellom a suplementárnou motorickou areou)a porovnať rozdiely zapojenia týchto oblastí medzi pacientmi a dobrovoľníkmi. Súhrn štúdií, vrátane výsledkov a relevantnej diskusie je uvedený v priloženej dizertačnej práci.