Vliv interakcí cytokininu a etylénu na růst a vývoj rostliny - Kordulák, Martin (2013)
V této bakalářské práci se věnuji přezkoumání vlivů rostlinných hormonů cytokininů a etylenu na růst a vývoj kořene a kořenového meristému v rostlině Arabidopsis thaliana a jejích interakcí. Cytokininy způsobují zkracování kořenového meristému, a tím i celkové délky kořene. Etylén působí na zkracování buněk kořene, ale nezkracuje kořenový meristém. V této práci jsme ukázali, že etylén se nepřímo podílí na zkracovaní kořenového meristému