Doublespeak in televised political debates - Reich, Pavel (2013)
Tématem předkládané disertační práce je doublespeak v televizních politických debatách, konkrétně v předvolebních prezidentských debatách ve Spojených státech amerických v letech 2000, 2004 a 2008. Cílem práce je sjednotit různé přístupy k doublespeaku, identifikovat lexikální prostředky, jimiž se tento druh jazyka vyznačuje, a zjistit, jaký vliv má užívání takového jazyka na myšlení a politický názor voličů. Kromě toho si práce klade za cíl zodpovědět otázku, do jaké míry se liší užívání doublespeaku mezi republikánskými a demokratickými prezidentskými kandidáty