(Ne)regulace internetových kursových sázek v ČR v kontextu judikatury Soudního dvora Evropské unie - Malíková, Kristina (2012)
Předkládaná práce se zabývá otázkou slučitelnosti zastaralé české právní úpravy internetového kursového sázení v České republice, s principy, vyplývajícími z judikatury Soudního dvora Evropské unie. Zákon č. 202/1990 Sb., o loteriích a jiných podobných hrách, ve znění pozdějších předpisů, totiž internetové kursové sázky explicitně neupravuje, ale přesto jsou nestandardním postupem - pomocí zmocňovacího ustanovení zákona o loteriích - Ministerstvem financí povolovány. Stávající právní úprava navíc umožňuje zahraniční majetkovou účast pouze v případě sázkových her v kasinu, zatímco u ostatních sázkových her stanoví povinnost sídla provozovatele v České republice, což se může jevit z hlediska evropského práva jako problematické.