Diagnostická hodnota dotazníku KON-2006 - Ježková, Veronika, 1979- (2013)
Předkládaná studie se zaměřuje na diagnostickou hodnotu Dotazníku neurotické osobnosti KON-2006. V teoretické části je uveden přehled historických a současných koncepcí neuróz včetně klasifikace MKN a DSM a současných výzkumů na toto téma. Navazuje kapitola o diagnostice, diagnostických metodách, jejich tvorbě a psychometrických vlastnostech diagnostických metod, konkrétně jsou vypsány dotazníky zabývající se neurotickými poruchami a osobností. Poslední část teoretické části je celá věnována dotazníku KON-2006, jeho historii a konstrukci; jsou podrobně popsány jeho charakteristiky včetně psychometrických analýz a využití v praxi. V empirické části jsou definovány cíle a hypotézy, následuje popis zkoumaného souboru a metod. Výsledky statistických analýz a průměrné hodnoty české populace jsou uvedeny v samostatných podkapitolách. Na závěr jsou výsledky diskutovány a jsou nastíněny plány dalšího směru výzkumu