Trestně právní odpovědnost mládeže v rámci českého práva ve srovnání s tureckou právní úpravou - Yakut, Lucie (2013)
Tato rigorózní práce se zabývá tématem trestně právní odpovědnosti mládeže v rámci českého práva ve srovnání s tureckou právní úpravou, kdy po nastínění historie české právní úpravy této problematiky porovnává vybrané aspekty trestně právní odpovědnosti mládeže jak v rámci soudobého českého právního řádu, tak i dle v době sepsání práce platných tureckých právních norem. Práce se zaměřuje převážně na hmotné právo, avšak procesní právo není zcela vynecháno, když jsou porovnány též určité aspekty trestního procesu (např. nutná obhajoba).