Studium regulačních T-lymfocytů u dětí s juvenilní idiopatickou artritidou - Pískovský, Tomáš, 1970- (2011)
Předkládaná disertační práce je zaměřena na průkaz rozdílného zastoupení regulačních CD4+CD25+ T lymfocytů u dětí s nejčastějším systémovým autoimunitním onemocněním - juvenilní idiopatickou artritidou oproti zdravým dětem. Dalším cílem práce bylo sledování hladin regulačních CD4+CD25+ T-lymfocytů v závislosti na průběhu léčby a formy juvenilní idiopatické artritidy.