Kanylové sepse u pacientů v programu domácí parenterální výživy - Němcová, Alena (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou četnosti kanylových infekcí u pacientů v programu domácí parenterální výživy. V teoretické části jsou zahrnuty poznatky týkající se parenterální výživy, složení, rozdělení, přístupové cesty, včetně možných komplikací při aplikaci parenterální výživy, hlavně infekčních. Dotazníkovým šetřením byly zjišťovány faktory, které mohou mít vliv na četnost kanylových sepsí u pacientů v programu domácí parenterální výživy. Součástí práce je návrh na řešení zjištěných nedostatků.