Informovanost pacientů s akutní myeloidní leukemií - Medalová, Jiřina (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na informovanost pacientů s akutní myeloidní leukemií. Teoretická část pojednává o leukemiích a informovanosti pacientů. Praktická část je zaměřena na zmapování míry informovanosti nemocných s akutní myeloidní leukemií v průběhu léčby a o léčebném režimu. Data jsou získaná metodou kvantitativního výzkumu pomocí anonymního dotazníku a jsou vyhodnocena pomocí tabulek a grafů. Z výzkumného šetření vyplývá, že nemocní jsou informováni dostatečně ve všech oblastech, podané informace však někdy nejsou zcela srozumitelné a pouze ústní forma podaných informací je zcela nedostačující.