Úroveň informovanosti veřejnosti o lymské borelioze - Mikulášková, Jarmila (2013)
Bakalářská práce se zabývá onemocněním nazývaným lymeská borelióza. Teoretická část seznamuje s historií, patogenezí, epidemiologií, klinickým obrazem, symtomatologií, diagnostikou, léčbou a prevencí lymeské boreliózy. Empirická část je zaměřená na zjištění míry informovanosti veřejnosti o lymeské borelióze a na zjištění úrovně znalostí prevence tohoto onemocnění. Dotazníkové studie se zúčastnilo 187 respondentů. Výsledky ukazují, že v mnoha otázkách je potřeba zvýšit všeobecné povědomí o tomto onemocnění.