Informovanost rodičů o nepovinném očkování dětí v kraji Vysočina - Mácová, Daniela; Masarykova univerzita. Katedra ošetřovatelství (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku informovanosti rodičů o nepovinném očkování dětí v kraji Vysočina. V teoretické části jsou zahrnuty jak obecné informace o očkování, tak i informace zaměřující se konkrétně na nepovinné očkování a na infekční nemoci, proti kterým lze děti nepovinně očkovat. V empirické části jsou zaznamenány výsledky průzkumného šetření, které mělo za cíl zjistit, jakou roli v informovanosti rodičů o nepovinném očkování hraje dětská/všeobecná sestra, kde rodiče čerpají informace o nepovinném očkování a dále zjistit názory rodičů na nepovinné očkování.
Bachelor´s work is focused on problems with parents´awareness of the optional vaccination of children in Vysočina region. In a theoretical part there are included common information about vaccination which are focused particularly on an optional vaccination and on infection disease against whom it is possible to do optional children vaccination. There are results of exploration guestioning in an empirical part, whose aim was to find, which is the child/practical nurse role in parents´awareness of optional vaccination, where do parents derive their information about optional vaccination and find out parents´points of view about it.
Bakalářská práce (Bc.)--Masarykova univerzita, Lékařská fakulta, 2013
Keywords: nepovinné očkování; optional vaccination; vakcinace; Vaccination; bakalářské práce