Informovanost rodičů o nepovinném očkování dětí v kraji Vysočina - Mácová, Daniela (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku informovanosti rodičů o nepovinném očkování dětí v kraji Vysočina. V teoretické části jsou zahrnuty jak obecné informace o očkování, tak i informace zaměřující se konkrétně na nepovinné očkování a na infekční nemoci, proti kterým lze děti nepovinně očkovat. V empirické části jsou zaznamenány výsledky průzkumného šetření, které mělo za cíl zjistit, jakou roli v informovanosti rodičů o nepovinném očkování hraje dětská/všeobecná sestra, kde rodiče čerpají informace o nepovinném očkování a dále zjistit názory rodičů na nepovinné očkování.