Vztah veřejnosti k estetické chirurgii - Rollerová, Eva (2013)
Anotace Autor: Eva Rollerová Instituce: Katedra ošetřovatelství, Lékařská fakulta Masarykovy univerzity Název práce: Vztah veřejnosti k estetické chirurgii Vedoucí práce: Mgr. Alena Pospíšilová Počet stran: 97 Počet příloh: 8 Rok obhajoby: 2013 Klíčová slova: estetická chirurgie, formování, implantáty, krása, vylepšit, mládí, projevy stárnutí, identita, emocionální pomoc, efekt. Bakalářská práce se zabývá vztahem veřejnosti k estetické chirurgii. Skládá se z teoretické a empirické části. V teoretické části jsou popsány první zmínky o zkrášlování, o historii estetické medicíny a úkolu všeobecné sestry v péči o klienta v této oblasti. Empirická část je tvořena z výsledků dotazníkového šetření, které bylo provedeno u široké veřejnosti v České republice a v zahraničí. Získané výsledky dotazníkového jsou v bakalářské práci zpracovány pomocí grafů a tabulek.