Vzdělávání všeobecných sester očima veřejnosti - Vymyslická, Veronika (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na problematiku Vzdělávání všeobecných sester očima veřejnosti. V teoretické části jsou shrnuty nejdůležitější fakta z historie ošetřovatelství od pravěkého počátku až po současné moderní ošetřování nemocných. V teoretické části nejsou opomenuty ani významné osobnosti světového a českého ošetřovatelství. Empirická část práce se zabývá zpracováním dotazníkového šetření zaměřeného na širokou veřejnost a zmapováním názoru veřejnosti na vzdělávání všeobecných sester. Součástí je i zhodnocení stanoveného cíle a očekávaných výsledků průzkumu.