Úroveň znalostí nelékařských zdravotníků o invazivním měření hemodynamiky - Celá, Miroslava (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na znalosti nelékařských zdravotníků o invazivní monitoraci hemodynamiky. V teoretické části je definována charakteristika a technika monitorace centrálního žilního tlaku, arteriálního tlaku a tlaku v plicnici. V empirické části jsou uvedeny výsledky z dotazníkového šetření, které bylo určené pro všeobecné sestry pracující na jednotkách intenzivní péče a anesteziologicko - resuscitační kliniky ve Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně.