Realizace zdravotní prevence a prevence rizikových forem chování v prostředí ZŠ - Binderová, Renata (2013)
Bakalářská práce pojednává o realizaci zdravotní prevenci v oblasti úrazů, sexuální výchovy a poruch příjmu potravy. Dále je práce zaměřena na výskyt sociálně - patologických jevů, do kterých je zahrnuta prevence šikany, kyberšikany, xenofobie, rasismu, záškoláctví, užívání návykových látek, delikvence a kriminality a patologického hráčství. Teoretická část je rozdělena do jednotlivých kapitol, které stručně přibližují danou problematiku. Kvalitativní výzkum poskytuje informace o realizaci prevence v prostředí základních škol. Získaná data jsou analyzována pomocí otevřeného kódování.