Specifika dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče u pacienta s poruchou vědomí - Sklenářová, Pavla (2013)
Bakalářská práce je zaměřena na specifika potřeb péče u pacienta s poruchou vědomí hospitalizovaných na oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče. V teoretické části je definována dlouhodobá intenzivní ošetřovatelská péče, vědomí, jednotlivé poruchy vědomí, jejich projevy, potřeby nemocných a specifika potřeb pacientů na DIOP. Empirická část zkoumá znalosti všeobecných sester pracujících na oddělení dlouhodobé intenzivní ošetřovatelské péče, jejich znalosti v oblasti specifik potřeb pacientů tohoto oddělení, jaký důraz přikládají spolupráci celého zdravotnického týmu a jak hodnotí zapojení rodinných příslušníků či známých pacienta do ošetřovatelského procesu. Součástí empirické časti je dotazníkové šetření, jeho interpretace, analýza výsledků a návrhy řešení zjištěných nedostatků.