Péče o seniory a jejich aktivizace v Domovech pro seniory - Osičková, Blanka (2013)
Práce je zaměřena na zjištění, zda jsou senioři v Domovech pro seniory aktivizováni v běžných denních činnostech. Zda jsou ochotni spolupracovat s ošetřujícím personálem (všeobecnými sestrami, pracovníky přímé obslužné péče) při těchto činnostech, nebo tyto činnosti nechají právě na ošetřujícím personálu, a to navzdory tomu, že je zvládají. Empirické šetření bylo provedeno pomocí dotazníkové metody mezi pracovníky domovů pro seniory.