Znalosti a dovednosti nelékařského zdravotnického personálu Fakultní nemocnice Brno v oblasti rozšířené neodkladné resuscitace dospělých - Dvořáček, Jan (2013)
Tato bakalářská práce se zabývá úrovní vědomostí a dovedností všeobecných sester a zdravotnických záchranářů pracujících na intenzivních lůžkách Fakultní nemocnice Brno v problematice rozšířené neodkladné resuscitace dospělých. Přitom bylo využito anonymního dotazníkového šetření v rámci FN Brno, jehož výsledky jsou podrobně rozebrány v empirické části. Závěry mohou být užitečné pro zaměstnavatele při plánování odborných školení v této problematice. V teoretické části je probírána základní i rozšířená neodkladná resuscitace, poresuscitační péče i eticko-právní aspekty problematiky.