Znalosti sester o specifických ošetřovatelských postupech spojených s infekcí způsobenou Clostridium difficile - Svozilková, Marie (2013)
Bakalářská práce se zabývá problematikou infekcí způsobených nozokomiálním patogenem Clostridium difficile, nejčastějším původcem průjmů u hospitalizovaných pacientů. Teoretická část je zaměřena na charakteristiku původce, průběh, diagnostiku a léčbu onemocnění, dále na ošetřování pacienta, preventivní a protiepidemická opatření v souvislosti s touto infekcí. V praktické části byly pomocí dotazníkového šetření zjišťovány znalosti všeobecných sester týkající se klostridiové infekce.