Observační studium supernov - Grossová, Romana (2013)
Cílem bakalářske práce je studium supernovy SN 2011fe, identifikace jednotlivých spektrálnich čar a určení jejich radiálních rychlostí a efektivních teplot. První kapitoly práce jsou zaměřené na základní podmínky vzplanutí supernovy. Okrajově nahlížíme i do hlavního rozdělení supernov podle chemického složení a mechnismu vzniku. Tato práce obsahuje také postup zpracování spekter v programu IRAF. Na závěr se zaměříme na shrnutí a analýzu dosažených výsledků.