Návrh atlasu chráněného území - Gajdošová, Kateřina (2013)
V této bakalářské práci se zabývám tvorbou atlasů malého území. V první části je uvedena rešerše existujících atlasů, jejich obsahu i formy. Většina z těchto atlasů jsou závěrečné vysokoškolské práce, oficiálně vyšlo jen minimum. Analyzovány jsou také zdroje dat pro tvorbu jednotlivých map, včetně jejich formy, možnosti získání a použitelnosti. Druhá část se zabývá návrhem obsahu atlasu oblasti soutoku Moravy a Dyje jako území s různým typem ochrany, vytvoření grafického návrhu atlasu a čtyř ukázkových map: ochrany přírody, solitérních a starých stromů a krajinného krytu v letech 1938 a 2009.