Software pro řešení úlohy lineárního programování - Ohlídal, Michal (2013)
Tato práce se zabývá softwarem pro řešení úlohy lineárního programování. Cílem práce je popsat problematiku lineárního programování z hlediska softwarových možností pro její řešení. Práce je rozdělena do čtyř částí. První část představuje stručný úvod do lineárního programování. Jsou v ní uvedeny a definovány základní pojmy a principy lineárního programování. Druhá část obsahuje popis dostupného spektra programů určených pro řešení úlohy lineárního programování. Ve třetí části jsou popsány, a na typických úlohách lineárního programování demonstrovány, možnosti programu GUSEK. V poslední části je ukázáno použití programu GUSEK pro řešení rozsáhlejších problémů.