Extrapolační metody pro numerické integrování - Němečková, Zuzana (2013)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na metody numerické matematiky zabývající se aproximací určitého integrálu - konkrétně na ty metody, při kterých užíváme extrapolaci. Důraz je kladen na představení, odvození a popis Newtonových-Cotesových kvadraturních formulí, Eulerovy-Maclaurinovy sumační formule, Richardsonovy extrapolace a Rombergovy kvadraturní formule. Práce je převážně teoretického charakteru, ale obsahuje i porovnání jednotlivých metod na konkrétních příkladech a grafické ukázky.