Funkcionální diferenciální rovnice v makroekonomii - Krajčíková, Lucia (2013)
V tejto bakalárskej práci sa venujeme diferenciálnym rovniciam s oneskoreným argumentom so zameraním na popis aplikácií týchto rovníc v makroekonómii. Úvodná kapitola sa zameriava na matematickú teóriu, ktorá je potrebná pre pochopenie nasledujúcich modelov. Kapitoly 2 a 3 sa venujú makroekonomickým aplikáciám tohto druhu rovníc. Najprv priblížime ekonomickú teóriu stojacu za modelom a tento model popíšeme za použitia matematického aparátu. Konkrétne sa zameriame na Kaldorov-Kaleckého a Goodwinov model hospodárskeho cyklu.