Diferenciální rovnice v makroekonomii - Konôpková, Zlatica (2013)
Tato práce se zaměřuje na možnosti modelování makroekonomických procesů pomocí diferenciálních rovnic. První část uvádí potřebnou teorii z oblasti diferenciálních rovnic 1. řádu a autonomních systémů. Ekonomická část postupně představuje konkrétní modely, Harrodův-Domarův a Solowův-Swanův pro ekonomický růst a Goodwinův pro hospodářské cykly. Vždy jsou uvedeny předpoklady, odvození modelu, závěry a zhodnocení.