Neparametrické odhady regresní funkce - Koncziová, Anita (2013)
Cílem bakalářské práce je popsání neparametrických odhadů regresní funkce, které jsou důležitými nástroji regresní analýzy. Nejprve jsou uvedeny teoretické základy a algoritmy jednotlivých metod, pak jsou ilustrovány na jednoduchém příkladu. Další část práce se zabývá aplikováním metod na simulovaných datech a s porovnáním přesnosti odhadů na základě střední kvadratické chyby. Výpočty byly provedený v systému MATLAB.