Numerická optimalizace - Kmeť, Jakub (2013)
Táto bakalárska práca sa venuje numerickej optimalizácii. Cieľom bolo predstaviť niektoré základné optimalizačné metódy. Práca je rozdelená na dve kapitoly. Prvá sa venuje jednorozmernej a druhá viacrozmernej optimalizácii. Každá kapitola je zložená z teoretického úvodu a následného popisu jednotlivých metód. Súčasťou sú tiež programy písané v MATLABe, ktoré demonštrujú jednotlivé metódy na konkrétnych príkladoch.